Over KFC Paal-Tervant

Identiteit van de club

KFC Paal-Tervant is het resultaat van een fusie tussen twee clubs, KFC Flandria Paal en AC Tervant. Beide clubs speelden op een relatief korte afstand in dezelfde afdeling (2de provinciale) met een gewestelijke jeugdwerking. In het verleden was reeds duidelijk geworden dat de draagkracht van de clubs afzonderlijk te klein was om provinciaal jeugdvoetbal aan te bieden.

Naast het sportieve zet het clubbestuur ook in op haar sociale rol in het lokale verenigingsleven van Beringen. De sterke, lokale verankering van het clubbestuur stimuleert de club om hiervan één van haar speerpunten te maken. De nauwe contacten met het gemeentebestuur (vorig jaar werd met de steun van de gemeente een kunstgrasveld gerealiseerd) faciliteren de club in dit objectief. KFC Paal-Tervant profileert zich als een ‘familieclub’ waar iedereen zich thuis voelt. Jong of oud, allochtoon of autochtoon, rijk of arm, meer of minder voetbalgetalenteerd, jongen of meisje, iedereen moet zich welkom voelen op de club. Sinds kort wordt het meisjesvoetbal ook bij de club gepromoot. Dit zorgde er al op zeer korte termijn voor dat ons aantal voetballende meisjes in de club al verdrievoudigd is.

In haar transferbeleid voor KFC Paal-Tervant A vindt men heel duidelijk de lokale visie. Deze kern is voor 90% opgebouwd uit spelers uit de regio en die een jeugdverleden hebben bij de club. Ze hebben bijna allemaal een band met ofwel Flandria Paal ofwel AC Tervant wat niet alleen de cohesie in de ploeg versterkt, maar ook de binding met de andere geledingen in de club vergemakkelijkt.

Terrein indeling KFC Paal-Tervant

Gegevens van de club

KFC Paal-Tervant
Duistbosstraat z/n
3583 Paal

Btw: BE0408309622

Bankrekening :

IBAN: BE74068910692207 | BIC: GKCCBEBB